Sam Eyde videregående skole

Hjernevask [DVD]
Huskelisten er tom
Vis
Tittel
  • Hjernevask [DVD]
Medansvarlig
Språk
  • Språk: Norsk (Bokmål)
Hylleplassering
  • DVD 304.5 H
Eier
  • svs
Klassifikasjon
Emne
År
  • 2010
Noter
  • Komikeren Harald Eia børster støv av sosiologiutdannelsen og lanserer seg selv som seriøs forskningsjournalist. Det er tid for hjernevask. Hvorfor oppfører vi oss som vi gjør? I syv programmer tar Harald Eia opp populærvitenskapelige spørsmål om arv og miljø. Er det genetikk eller oppdragelse som gjør av vi blir som vi blir? 1. Likestillingsparadokset. Programmet er om det store likestillingsparadokset - hvorfor velger kvinner og menn så ulike yrker i det likestilte Norge? Harald Eia finner ut om det er arv eller miljø som gjør at vi er blitt som vi er blitt. 2. Foreldreeffekten. I dette programmet handler det om foreldreeffekten - er det hjemmemiljøet eller genene som gjør at barna likner sine foreldre? Harald Eia finner ut om det er arv eller miljø som gjør at vi er blitt som vi er blitt. 3. Født sånn eller blitt sånn? Om forskjellen mellom homofile og heterofile. Harald Eia finner ut som det er arv eller miljø som avgjør hvilken legning vi har. 4. Voldsforskning. Det handler om vold - hvorfor er menn mest voldelige? Er noen folkeslag hissigere enn andre? Harald Eia finner ut om det er arv eller miljø som gjør at vi er blitt som vi er blitt. 5. Tilfeldig sex - tilfeldig? Det handler denne gangen om sex - hvorfor er menn mer interessert i tilfeldig sex enn kvinner? Harald Eia finner ut om det er arv eller miljø som gjør at vi er blitt som vi er blitt. 6. Menneskerasen. Dette programmet handler om rase - finnes det genetiske forskjeller mellom ulike folkeslag, og hvor store er forskjellene mellom oss? Harald Eia finner ut om det er arv eller miljø som gjør at vi er blitt som vi er blitt. 7. Victor eller Victoria? Hvorfor er så mange redd for biologi, og hvilke konsekvenser kan det få når man ikke tar hansyn til den? Er opplevelsen av å være gutt eller jente noe vi lærer eller noe vi er født med? I det siste programmet møter vi en gutt som er født uten mannlig kjønnsorgan, og som har blitt oppdratt som jente.
Tilgjengelige
  • 1/1
Venteliste
  • 0 (0)
*000101831gm6
*00112296
*007vd
*008                      a            nob  
*082  $a304.5
*096  $aDVD 304.5 H
*245  $aHjernevask$cNRK og Harald Eia$hDVD
*260  $aVolda$bAV-senteret$c2010
*300  $a3 DVD'er (7x40 min)$blyd, kol.
*505  $a1. Likestillingsparadokset. Programmet er om det store likestillingsparadokset - hvorfor velger kvinner og menn så ulike yrker i det likestilte Norge? Harald Eia finner ut om det er arv eller miljø som gjør at vi er blitt som vi er blitt.
*505  $a2. Foreldreeffekten. I dette programmet handler det om foreldreeffekten - er det hjemmemiljøet eller genene som gjør at barna likner sine foreldre? Harald Eia finner ut om det er arv eller miljø som gjør at vi er blitt som vi er blitt.
*505  $a3. Født sånn eller blitt sånn? Om forskjellen mellom homofile og heterofile. Harald Eia finner ut som det er arv eller miljø som avgjør hvilken legning vi har.
*505  $a4. Voldsforskning. Det handler om vold - hvorfor er menn mest voldelige? Er noen folkeslag hissigere enn andre? Harald Eia finner ut om det er arv eller miljø som gjør at vi er blitt som vi er blitt.
*505  $a5. Tilfeldig sex - tilfeldig? Det handler denne gangen om sex - hvorfor er menn mer interessert i tilfeldig sex enn kvinner? Harald Eia finner ut om det er arv eller miljø som gjør at vi er blitt som vi er blitt.
*505  $a6. Menneskerasen. Dette programmet handler om rase - finnes det genetiske forskjeller mellom ulike folkeslag, og hvor store er forskjellene mellom oss? Harald Eia finner ut om det er arv eller miljø som gjør at vi er blitt som vi er blitt.
*505  $a7. Victor eller Victoria? Hvorfor er så mange redd for biologi, og hvilke konsekvenser kan det få når man ikke tar hansyn til den? Er opplevelsen av å være gutt eller jente noe vi lærer eller noe vi er født med? I det siste programmet møter vi en gutt som er født uten mannlig kjønnsorgan, og som har blitt oppdratt som jente.
*520  $aKomikeren Harald Eia børster støv av sosiologiutdannelsen og lanserer seg selv som seriøs forskningsjournalist. Det er tid for hjernevask. Hvorfor oppfører vi oss som vi gjør? I syv programmer tar Harald Eia opp populærvitenskapelige spørsmål om arv og miljø. Er det genetikk eller oppdragelse som gjør av vi blir som vi blir?
*650 1$aSosiologi
*650  $alikestilling
*650  $aHomofili
*650  $aVold
*650  $aMenneskerasen
*650  $aKjønn
*700  $aEia, Harald$d1966-$jn.
*850  $asvs
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her for bli den første til å gi din mening
Vis
Send til
Eks. navnStatusForfallsdatoTilhørerHylle
Ex1Tilgjengelig Sam Eyde videregående skoleDVD 304.5 H